Zsemle vegyes magkeverékkel

 

Zsemle vegyes magkeverékkel

Lenmagliszttel és magkeverékkel készült gluténmentes zsemle.

Most egy újabb zsemlevariáció készült nálam, ezúttal egy kevés magkeverék és lenmagliszt is került bele..

Hozzávalók:

• 100 gr Schar Mix B liszt
• 100 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
• 100 gr Beiker liszt
• 1 kk cukor
• 1 tk só
• fél csomag Dr. Oetker porélesztő
• 1 ek vegyes magkeverék
• 1 ek lenmagliszt
• 1 tk útifűmaghéj
• 310 ml langyos víz
• 3 ek olvasztott kókuszzsír

A kókuszzsíron kívül az összes hozzávalót egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam, majd a végén hozzáadtam a kókuszzsírt és tovább dagasztottam, hogy egynemű legyen a tészta. Olajos kézzel gombócokat formázta, azokat sütőpapíros tepsibe tettem, majd 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem, majd 200 fokon 5-6 percet, ezután 180 fokon további 25 percet sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza