Zsemle Mester KenyérMixből - alaprecept!

 

Zsemle Mester KenyérMixből - alaprecept!

A csomagoláson található recept szerint készült.

Jó ideje használom már a Mester Család termékeit, de valahogy a Mester KenyérMix mindig kimaradt, sosem próbáltam. Eddig. :) Ma zsemlét sütöttem belőle és hát nagyon-de nagyon bejön ez a liszt nekem!!

Hozzávalók:

- 300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 4 gr porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1 tk só

- 270 ml víz
- 1 ek olaj

A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel gombócokat formáztam és a sütőpapíros tepsibe tettem...

A zsemlék tetejét olajozott élű késsel bevágtam..

Majd 50 fokos sütőben kb. 40-45 percet kelesztettem (ezt persze meg lehet tenni a konyhapulton is csak arra kell figyelni hogy a tészta ne legyen huzatban)

Tetejüket vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 50-ről 180-ra állítottam, betoltam a zsemléket és kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat)

Nagyon kis formás lett :)

Sütéeseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu


vissza