Zsemle barnaköles lisztből

 

Zsemle barnaköles lisztből

Különleges ízvilágú a barnaköles liszt. Ezt is ki kellett próbálnom.

Az első próbálkozásom egy zsemlére esett. Barnaköles lisztből és egy nagyon jóminőségű olasz liszt keverékéből készítettem a következő arányokkal...

- 40 dkg Nutri Free mix per pane liszt
- 3 ek barnaköles liszt
- 1 tasak Dr. Oetker szárított élesztő
- pici só
- pici cukor
- 3 ek olaj
- 3 dl langyos víz
-1 tk citromlé

A hozzávalókat dagasztógépben összeállítottam, majd olajos kézzel zsemle formákat készítettem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem...

...és 50 fokos sütőben hagytam fél órát kelni őket....

A fél óra letelte után tetejüket olajjal átkentem, majd 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.

Gyönyörű, finom és illatos lett! Nagyon örülök neki!!! :)

Felvágva :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza