Zsemle almarosttal Mester házi kenyérlisztből

 

Zsemle almarosttal Mester házi kenyérlisztből

Félbarna zsemle

Hozzávalók:

- 280 gr  Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 ek almarost (20 gr)
- 4 gr porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1 tk só

- 300 ml hideg víz
- 2 ek olaj

A lisztet, almarostot és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot, sót is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel gombócokat formáztam és a sütőpapíros tepsibe tettem...

meleg helyen 40 percet kelesztettem...

Tetejüket olajjal kentem le majd 180 fokos sütőben megsütöttem. Hideg sütőbe tettem, nem előmelegítettbe!!!

15 perc után már ilyen szépek voltak :)

Felvágva :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza