Tökmagos sajtkrémes kifli

 

Tökmagos sajtkrémes kifli

Puha tésztából!

Hozzávalók:

- 50 gr laktózmentes joghurt
- egy tojás felverve (fele a tésztába, fele kenéshez a tetejére)
- 125 ml laktózmentes tej
- 25 ml olaj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 250 gr Nutri-free MIx per Pane liszt

Töltelékhez:

- 50 gr tökmag
- 25 ml olaj
- Lucullus színes őrölt bors
- só
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 2 ek laktózmentes natúr sajtkrém

A tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Közben elkészítettem a sajtkrémet. Ehhez az alapanyagokat egy tálba mértem. Én a tökmagot egy száraz serpenyőben előtte megpirítottam. Miután megkelt a tészta, 6 egyenlő részre osztottam, olajos kézzel gombóccá formáztam, olajozott szilikon lapon kezemmel oválisra lapítottam...

..tettem rá a töltelékből..

..majd kifli alakúra felcsavartam..

A fenti tésztamennyiségből 6 db kilfim lett, amiket sütőpapíros tepsibe tettem..

Tetejüket bevágtam késsel..

..és visszatettem a meleg sütőbe még kb. 15 percre kelni. Ezután a maradék felvert tojással lekentem a tetejüket, belenyomkodtam a tökmagot.

..majd 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza