Sütőporos kifli 35 perc alatt

 

Sütőporos kifli 35 perc alatt

Mester Házi Kenyérlisztből glutén- és laktózmentesen

Nemrég sütöttem egy nagyon egyszerű és nagyon finom sütőporos kiflit. Eredetileg a Gluténmentes övezet magazin tavaszi számába szántam volna, de nem volt már hely -megtölöttük rendesen receptekkel :) - ezért úgy döntöttem, felrakom a blogra ezt a receptet. Az eredeti verzió Hahopihe oldalán található, itt.

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Házi Kenyérliszt
- 125 gr vaj (én Ligát használtam)
- 1 kk só
- 1 kk Dr.Oetker sütőpor
- 150 gr laktózmentes natúr joghurt (kefirrel, tejföllel is működik, kipróbáltam)

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sütőport és a sót, összekevertem. Kimértem a vajat, azt is beletettem és kézzel elmorzsoltam a liszttel, végül beleöntöttem a joghurtot is és kézzel összegyúrtam.  A tésztagombócot rizsliszttel megszórt szilikon lapra tettem, kézzel többször átgyúrtam...

A tészta állaga nagyon hasonlít egy linzeréhez, könnyű dolgozni vele, majd meglátjátok :) Kör alakúra, kb. 4 mm vékonyra nyújtottam..

..szélesebbik felétől feltekertem és kifli alakúra formáztam..

A kifliket sütőpapíros tepsibe rakosgattam...

Tetejüket vízzel lekentem és 180 fokra előmelegített sütőbe légkeveréssel sütöttem 5-7 percet, majd további 15 percet 160 fokos sütőben.

Íme a kész, pihe-puha, élesztőmentes kiflijeim :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza