Sós kifli Nutri Free mix per pane lisztből

 

Sós kifli Nutri Free mix per pane lisztből

Gluténmentesen

Az egyik legfinomabb gluténmentes kifli amit a diétám alatt készítettem!!!

Hozzávalók 2 db kiflihez vagy zsemléhez:

- 130 g Nutri Free mix per pane liszt (itt megvásárolható)
- 10 g tápióka keményítő
- 5 g burgonyapehely
- 3 g porélesztő
- fél kk só
- csipet cukor (elhagyható)
-130 ml langyos víz
- kb. fél ek olaj

Elkészítés:

A lisztet, tápiókát, burgonyapelyhet, sót, cukrot tálba mérjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a porélesztőt, beleöntjük a vizet, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor már nagyon ragacsos, hozzáadjuk az olajat is tovább formázzuk. Pihentetés nélkül olajozott kézzel 2 részre osztjuk, gombóccá formázzuk (ha zsemlét készítünk) vagy olajozott nyújtólapon háromszög alakúra nyújtjuk, szélesebbik oldalától fogva felcsavarjuk . Sütőpapírra helyezzük és meleg helyen kelesztjük.

Ha kíváncsiak vagytok a milyen belseje, ebben a VIDEÓBAN megnézhetitek! :)

vissza