Sajtos-kolbászos szendvics gofrisütőben sütve

 

Sajtos-kolbászos szendvics gofrisütőben sütve

Glutén-, tej-, tojás- és élesztőmentesen

Szeretem az egyszerű és gyors finomságogat! Nem csak édes kivitelben, sósan is. Ez a gyors szendvics tökéletes választás lehet egy-egy sietős reggelen vagy ha épp beesik egy váratlan vendék aki hozzánk hasonlóan épp gluténérzékeny. Kevés alapanyag kell hozzá, írom is hogy készítettem.

Hozzávalók:

- 200 g Mester házi kenyérliszt itt megvásárolható: Mester Család
- 1 tk só
- csipet cukor
- 350 ml víz (sima csapvíz, nem langyos)
- 2 ek olaj

Töltelék tetszőlegesen, én most kolbász karikákat, növényi sajtot és ketchupot használtam.

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáöntöttem a vizet és kézi robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát. Végül hozzáadtam az olajat is és szép fényes tésztává dagasztottam. A gofrisütőt bekapcsoltam, hagytam hogy teljesen felmelegedjen...

A tésztából kb 2 evőkanálnyi mennyiséget a sütőlapra tettem és elsimítottam...

Tettem rá ketchupot, kolbász karikákat és növényi sajtot is..

Majd befedtem egy újabb adag tésztával. Érdemes gyorsan dolgozni, mert a tészta a meleg hatására nagyon gyorsan kel...

A gofrisütő tetejét lecsuktam és hagytam sülni a szendvicseket. Ilyen volt 6 perc után..

10 perc elteltével megfordítottam a szendvicseket...

..és további 5-7 percet sütöttem. Érdemes többször megnézni, nehogy megégjen. Én az utolsó percben a szendvicsek tetejét lekentem kevás ketchuppal hogy szép színe legyen.

Fontos infó! Élesztő nélkül csak és kizárólag Mester házi kenyérlisztből vagy Mester KenyérMix lisztből lesz jó a fenti szendvics. A töltelék keverhető a tésztába is, így nem kell duplán rétegezni a tésztát. Ha több sajt kerül bele, előfordulhat hogy nem sül át a tészta vagy szottyos lesz. :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza