Ropogós sós kifli gluténmentesen Mester házi kenyérlisztből

 

Ropogós sós kifli gluténmentesen Mester házi kenyérlisztből

Ezt feltétlen süssétek meg!

Hozzávalók:

- 250 g Mester Házi kenyérliszt vagy Mester KenyérMix liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 g Dr. Oetker porélesztő
- 210 ml sima csapvíz (nem meleg)
- 1 ek olaj

Kenéshez: olaj

Szórához: magkeverék, nagy szemű só

A lisztet, sót, cukrot, egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Olajos kézzel cipóvá formáztam és letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. Olajozott szilikon lapra borítottam a tésztát..

(látszik a lenti fotón, hogy szinte teljesen kibillenthető volt a tészta, nem ragadt sehova)

A tésztát kesztyűs kézzel (és ez most tök komoly , aki olvassa a blogomat, az tudja hogy én az ilyen jellegű tésztákat mindig gumikesztyűben gyúrom át) átgyúrtam és kb. 38 centi ámérőjű körlappá nyújtottam...

A tésztát 8 egyenlő cikkre osztottam...

A cikkeket szélesebbik oldaluktól fogva felcsavartam az alábbi módon..

Kifli alakúra formáztam...

Sütőpapíros tepsibe tettem és meleg helyen (nálam 50 fokos sütő) további 15 percet kelesztettem. Tetejüket kacsazsírral kentem le de tökéletes a sima olaj is. Lehet rá szórni nagy szemű sót, vagy vegyes magkeveréket is.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöttem.

(a sütési idő mindig sütőfüggő)

Megsütve ilyen lett. 

Aki követ az Instagramon, az megnézheti/meghallgathatja milyen királyul ropog a kifli héja! 

Itt megtaláltok az Instán!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza