Pihe-puha kifli gluténmentesen

 

Pihe-puha kifli gluténmentesen

Ugyan ebből a receptből kenyér és zsemle is készült, ami megtalálható az oldalon!

Ezt az alapreceptet nagyon sokan használják, naponta több visszajelzést kapok, hogy megsütötték, akár a zsemle, akár a kenyér verziót. Mindkettő nagyon nagyon finom és puha! :) Most viszont elkészítettem a kifli verziót is, csak hogy teljes legyen a paletta! :) A hozzávalók ugyan azok mint a zsemlénél és a kenyérnél, csak a formázás más..

 

 

Hozzávalók:

- 150 gr Schär Mix B liszt
- 150 gr Beiker liszt
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 300 ml víz
- 3 ek kókuzsolaj

A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, majd olajos kézzel gombócokat formáztam belőle..

..és meleg helyen kb. 10 percet hagytam kelni. Ezután egy olajozott szilikon lapon kinyújtottam a következő formára..

majd a szélesebbik felétől feltekertem..

Kifli alakúra formáztam, és sütőpapíros tepsibe tettem..

További 20 percet kelesztettem meleg helyen..

Tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal és 200 fokos sütőben 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem. (most nem szórtam meg rizsliszttel).

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza