Magkeverékes mini ciabatta

 

Magkeverékes mini ciabatta

Glutén-és laktózmentesen!

Hozzávalók:

- 100 gr Schär mix B liszt
- 100 gr Schär Brot-Mix Dunkel liszt
- 80 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 10 gr lenmagliszt
- 10 gr lenmagpehely
- 20 gr tápióka keményítő
- 20 gr barna rizsliszt
- 20 gr hajdinaliszt
- 10 gr útifűmaghéj
- 10 gr burgonyapehely
- 10 gr kölesliszt
- 10 gr hajdinapehely
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 tk citromlé
- 275 ml langyos víz
- 150 ml laktózmentes natúr joghurt
- 3 ek kókuszolaj

A szárazanyagokat a dagasztógép táljába mértem és kanállal alaposan összekevertem. Fokozatosan adagoltam hozzá a folyadékot. Miután összeállt a tészta, hozzáöntöttem a kókuszolajat is és így dagasztottam még kb. 5-6 percig. A kész kidagasztott tésztát egy olajozott szilikonlapra borítottam és párszor kézzel átgyúrtam..

Ezután olajos kezemmel ellapogattam, kb. 2 centi vastagra, négyzet alakúra..

Olajozott élű késsel 8 részre osztottam..

.majd a tésztát sütőpapíros tepsibe raktam..

Konyharuhával letakarva meleg helyen (nem huzatban) kelesztettem kb. 40 percet. A kelsztési idő leteltével tetejüket olajjal lekentem, vegyes magkeverékkel megszórtam..

200 fokos sütőben 5-6 percet, majd 180 fokon további 25 percet sütöttem. (de minden sütő máshogy süt, így ez az idő sütőfüggő!)

Íme az én saját készítésű, hamisítatlan ciabattáim :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza