Hot-dog

 

Hot-dog

Glutén, tej- és tojásmentesen

Ma hot-dogot készítettem vacsira :) A jól bevált zsemle receptemet használtam, ezt!

Hozzávalók:

• 150 gr Schar Mix B liszt
• 150 gr Beiker liszt
• 1 ek burgonyapehely
• 1 tk útifűmaghéj
• 1 tk só
• 1 kk cukor
• fél csomag Dr.Oetker porélesztő
• 300 ml víz
• 3 ek kókuzsolaj

A tészta hozzávalóit (az olaj és víz kivételével) egy tálba mértem és kanállal összekevertem, hozzáöntöttem a langyos vizet majd dagasztógéppel összeállítottam. Mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam majd olajos kézzel bagetteket formáztam és bagettsütőrácsra tettem...

50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem...

Miután megkelt, tetejüket kevés kókuszolajjal lekentem és200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza