Hamburger zsemle Szafi lisztekből glutén-,tej-, tojás-, szója- és élesztő nélkül

 

Hamburger zsemle Szafi lisztekből glutén-,tej-, tojás-, szója- és élesztő nélkül

Szafi Free világos kenyérliszt + Szafi Reform ch csökkentett kenyér és péksüti lisztből

Imádom ezt a lisztkombinációt, most már csak így sütöm a kenyeret, zsemlét, kiflit, bagettet, zsúrkenyeret és most már a hambi zsemlét is!  Ha még nem próbáltátok ezt a receptet, akkor feltétlen tegyétek meg! 

Hozzávalók:

  • 200 g Szafi Free világos puha kenyérlisztkeverék (itt megvásárolható)
  • 80 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (itt megvásárolható) 
  • 4 g só
  • 40 g almaecet
  • 340 g langyos víz

Az almaecetet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és a tésztát 5 részre osztottam. Az adagokat egyesével kör alakúra formáztam, tenyeremmel ellapítottam, kb. 12-13 cm átmérőre...

Tetejét cukormentes ketchup + kevés víz keverékével kentem le...

Megszórtam szezámmaggal...

..és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felős sütéssel 45 percet sütöttem (a sütési idő mindig sütőfüggő, így ez eltérő lehet).

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza