Hamburger zsemle Mester házi kenyérlisztből

 

Hamburger zsemle Mester házi kenyérlisztből

Glutén,-tej-,tojás,- szójamentesen!

Hozzávalók:

- 300 gr Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 4 gr porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1kk só

- 270 ml víz
- 1 ek olaj

A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és megint összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, a tésztából enyhén olajos kézzel gombócokat formáztam és a sütőpapírra raktam...

50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem...

Tetejét ketchup+olaj keverékével kentem le...

..majd megszórtam szezámmaggal..

180 fokra előmelegített sütőbe tettem, 10 percet sütöttem így, majd 165-170 fokra visszavettem a hőfokot és így sütöttem készre a zsemléket. Pontos időt nem írok, kb. 25-30 perc volt, de érdemes figyelni mert minden sütő máshogy süt.

Amíg hültek a zsemlék, megsütöttem a hamburger husikat, ilyet használtam, a Lidl-ben szoktam venni.

Belül ilyen volt, szerintem gyönyörű! :)

Mindenféle finomsággal megpakoltam a zsemléket.

vissza