Gluténmentes zsemle Mester Házikenyér- és Schär Mix B lisztből

 

Gluténmentes zsemle Mester Házikenyér- és Schär Mix B lisztből

Tökéletes párosítás!

Ma nagyon berágtam a TAC-ra, ahonnan eddig a Beiker lisztet szoktam rendelni! Hanyag banda, nem rendelek tőlük soha többet! Na de nem is ez a lényeg...hanem az, hogy van egy jól bevált zsemle receptem, már nagyon sokan megsütötték és csak pozitív visszajelzéseket kapok! Ennek a tökéletes zsemlének az egyik alapanyaga a Bekier liszt, amit eddig a TAC-ból szereztem be, de most hogy összekadt a bajszom velük, kicseréltem ezt a lisztet a korábban kipróbált Mester Házi kenyérlisztre. Mondanom sem kell, hogy azok a dolgok sikerülnek nálam a legjobban amiket erős felindulásból gyártok :) na ez a zsemle pont ilyen :)

Hozzávalók:

- 150 gr Schar Mix B liszt
- 150 gr Mester Házikenyérliszt
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 300 ml víz + 20 ml dagasztáskor
- 3 ek kókuszolaj

A víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 300 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Itt nekem még igényelt egy kevés vizet a tészta, így öntöttem hozzá még 20 ml-t. Mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztából olajos kézzel gombócokat formáztam(én ezután megszórtam a tetejüket kevés rizsliszttel)...

..és konyharuhával letakarva meleg helyen a konyhapulton (nem huzatban) kb. 35 percet kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek a zsemlék...

A sütőt 200 fokra állítottam, tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal majd 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem. Az utolsó két percben rákapcsoltam a grillt, de anélkül is csodaszépek voltak a zsemlék!

A végeredmény = tökéletes!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza