Fonottka :)

 

Fonottka :)

Hamis fonott kalács glutén, tej és tojásmentesen!

Megint egy szuper jó tésztaformázó volt a segítségemre :) Ezt a műanyag formát is a Cookori webshopnak köszönhetem! :)

Hozzávalók:

- 220 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 30 gr Mester Család házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 50 gr Schär Mix it liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 1 csapott ek Mester Család burgonyapehely
- 1 ek Mester Család tápióka keményítő
- 1 csapott tk útifűmaghéj
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 3 ek kókuszolaj
- 320 ml langyos víz

A liszteket, tápiókát, burgonyapelyhet, sót cukrot, útifüvet egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és megint összekevertem, beleöntöttem a langyos vizet is és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, közben adagoltam hozzá az olajat is. Szép fényes, egynemű tésztává dagasztottam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a tésztából olajos kézzel 3 nagyon ovális gombócot formáztam. Íme a célszerszám :) Amit használat előtt elmostam, szérazra töröltem és rizslisztbe mártottam.

..majd a tésztagombócok tetejébe nyomtam..

A megformázott cipókat 50 fokos sütőben kelesztettem 40 percet...

Tetejüket lekentem olajjal, megszórtam kevés rizsliszttel..

A sütő hőfokát 210-re állítottam, betoltam a tepsit és így sütöttem a zsemléket kb. 6 percig, majd visszavettem a sütő hőfokát 180-ra és további 25 percig sütöttem mág őket.. (a sütési idő mindig sütőfüggő)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza