Fokhagymás-mákos kifli Szafi Free hajdinás kenyérlisztből

 

Fokhagymás-mákos kifli Szafi Free hajdinás kenyérlisztből

Igazi ízkavalkád :)

Hozzávalók:

- 300 gr langyos víz
- 40 ml frissen facsart citromlé
- 4 gr só
- 270 gr Szafi Free házikenyér lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 1 tk darált mák
- 1 tk fokhagymapor

Kenéshez olaj 

A sütőt 180 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót és a lisztet is. Kézzel összeállítottam a tésztát és kb. 5 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felülteten kézzel átgyúrtam, kör alakúra nyújtottam, lekentem kevés kókuszolajjal, megszórtam a darált mákkal és a fokhagymaporral. Késsel cikkekre vágtam és a tésztából kifliket formáztam. Tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza