Félbarna Mester zsemle lenmagpehellyel

 

Félbarna Mester zsemle lenmagpehellyel

Finom, puha, lyukacsos

Hozzávalók:

- 200 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 40 gr lenmagpehely
- 10 gr burgonyapehely
- 1 kk só
- csipet cukor
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 250 ml langyos víz
- 1 ek kókuszolaj

A lisztet, lenmagpelyhet, burgonyapelyhet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és hozzáöntöttem a langyos vizet is, majd robotgép dagasztóspiráljával elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadtam ez egy evőkanál kókuszolajat is és tovább dagasztottam, még kb. 3-4 percig. Egy tespit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából olajos kézzel kisebb adagokat csíptem, amiket tenyeremben gombóccá formáztam és a tepsibe tettem, tetejüket kevés lenmagpehellyel szórtam meg...

50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem...

Tetejüket lekentem olajjal és 210 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20 percet sütöttem...

Nagyon finom puha, légiesen könnyű és lyukacsos...

A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza