
Glutén-, tej- és tojásmentesen
Nagyon finom fatörzs kiflit sütöttem, gluténmentesen Nutrifree lisztből. Nagyon szeretem ezt a lisztet, mert annyira sokoldalú. Édes és sós kelt tészta is készíthető belőle, de remek kenyér, zsemle, lángos, kalács vagy akár pite tészta is.
Hozzávalók 3 db fatörzs kiflihez:
- 270 g Nutrifree Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 30 g cukor
- csipet só
- 5 g porélesztő
- 225 ml kókusztej
- 35 g margarin
A tészta két részre osztása után az egyik adaghoz egy evőkanál holland kakaópor + kb. egy evőkanál kókusztej.
Kenéshez:
- olvasztott margarin vagy olaj
A lisztet, sót, cukor, porélesztőt egy tálba mértem és összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos kókusztejet és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát. Végül hozzáadtam az olvasztott margarint is és picit még kevertem rajta. A tésztát olajos kézzel két részre osztottam, az egyikhez hozzákevertem a kakaóport és a kókusztejet.
A két tésztagombócot egyenként 3-3 részre osztottam. Mindegyik kis adagot ovális alakúra nyújtottam. Alulra tettem a világos tésztát, rá a kakaósat..
..majd hosszabbik oldalától fogva feltekertem. Sütőpapírral bélelt bagett sütőe tettem, több helyen késsel bevágtam...
Meleg helyen 40-45 percet kelesztettem. Tetejét lekentem olajjal...
180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 35-38 perc alatt készre sütöttem.
(a sütési idő változó lehet)