Fatörzs kifli Nutrifree mix per pane lisztből

 

Fatörzs kifli Nutrifree mix per pane lisztből

Glutén-, tej- és tojásmentesen

Nagyon finom fatörzs kiflit sütöttem, gluténmentesen Nutrifree lisztből. Nagyon szeretem ezt a lisztet, mert annyira sokoldalú. Édes és sós kelt tészta is készíthető belőle, de remek kenyér, zsemle, lángos, kalács vagy akár pite tészta is.

Hozzávalók 3 db fatörzs kiflihez:

  • 270 g Nutrifree Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
  • 30 g cukor
  • csipet só
  • 5 g porélesztő
  • 225 ml kókusztej
  • 35 g margarin

A tészta két részre osztása után az egyik adaghoz egy evőkanál holland kakaópor + kb. egy evőkanál kókusztej.

Kenéshez:

  • olvasztott margarin vagy olaj

A lisztet, sót, cukor, porélesztőt egy tálba mértem és összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos kókusztejet és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát. Végül hozzáadtam az olvasztott margarint is és picit még kevertem rajta. A tésztát olajos kézzel két részre osztottam, az egyikhez hozzákevertem a kakaóport és a kókusztejet.

A két tésztagombócot egyenként 3-3 részre osztottam. Mindegyik kis adagot ovális alakúra nyújtottam. Alulra tettem a világos tésztát, rá a kakaósat..

..majd hosszabbik oldalától fogva feltekertem. Sütőpapírral bélelt bagett sütőe tettem, több helyen késsel bevágtam...

Meleg helyen 40-45 percet kelesztettem. Tetejét lekentem olajjal...

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 35-38 perc alatt készre sütöttem. 
(a sütési idő változó lehet)

vissza