• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Élesztőmentes bagett Mester házi kenyérlisztből

 

Élesztőmentes bagett Mester házi kenyérlisztből

Akinek élesztőmentesen kell étkezni, annak ez a recept tökéletes választás!

Nemrég sütöttem egy nagyon tuti élesztőmentes kenyeret. Azóta olyan sokan elkészítették, óriási sikere van, így gondoltam újítok kicsit, most bagett formábat készítem el. :) Ehhez pedig segítségként egy tök szuper bagett sütőt használtam, amit a Cookori.com konyhafelszerelési webshopból rendeltem.

Egy az egyben a kenyér receptjét használtam. A következőképp készítettem a bagetteket...

Hozzávalók:

- 300 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 csapott ek almarost (itt megvásárolható: Mester Család)
- 320 ml normál csapvíz, nem meleg, nem langyos
- 2 ek olaj

Tetejére kenéshez kevés olaj, ízlés szerint reszelt sajt, magvak..

A lisztet, sót, cukrot és az almarostot egy tálba mértem. A csapvizet kimértem és a többi alapanyaghoz öntöttem, majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát, végül hozzáadtam az olajat és még 1-2 percig dagasztottam. A tésztát olajos kézzel vettem ki a tálból, 3 részre osztottam és tenyeremben hosszú rudakká formáztam, majd a sütőformába tettem..

Tetejét bevágtam késsel és meleg helyen (én most 50 fokos sütőbe tettem) kb. 15 percet kelesztettem...

Tetejét lekentem olajjal és 210 fokra előmelegített sütőbe tettem. Pár perc elteltével már ekkora volt a bagett. Kb. 10 perc után visszavettem a hőfokot 190-200 fokra...

..összesen kb. 30 percet sütöttem, de mindig minden receptnél leírom hogy a sütési idő sütőfüggő!!!

Alul olyan igazi pöttyös, mint a bolti verzió ☺︎

Partnerem a

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza