Dupla sajtos bagett

 

Dupla sajtos bagett

Glutén, tej-és tojásmentes tésztából!

Annyira bejött a napokban készített virslis tekercsem tésztája, hogy ma újabb finomságot alkottam. Most egy bagett készült, méghozzá dupla sajtos verzióban. Igen, tudom! Így már nem tejmentes a dolog, de a tészta az és akinek kell, használhat hozzá növényi sajtot!

Kövesd blogomat a facebookon is! facebook.com/glutenmetnes.ovezet

 

Hozzávalók 4 nagyobb bagetthez:

- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 gr Dr.Oetker porélesztő
- 280 ml hideg!! víz
- 1 ek olaj

Nyújtáshoz:, tetejére kenéshez:

- olaj

Szóráshoz:

- laktózmentes reszelt trappsita sajt

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozáadtam a porélesztőt, megint kevertem rajta egyet, majd beleöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Meleg helyen (én 50 fokos sütőben) 30-35 percet kelesztettem. Egy szilikon lapot kevés olajjal lekentem és a megkelt tésztáből kisebb, kb. öklömnyi gombócokat csíptem és az enyhén olajozott felületen ovális alakúra lapogattam. Nem nyújotottam sodrófával mert nagyon ragad a tészta. (Javaslom, hogy szerezzetek be eldobható gumikesztyűt, én az ilyen ragadós, tapadós tésztákat mindig abban formázom.) Tehát a tésztagombócot ellapítottam majd megszórtam reszelt sajttal..

..és felcsavartam...

Néhányszor átgörgettem...

Sütőpapíros tespsibe rakosgattam..

Majd meleg helyen további 10 percet kelesztettem. Tetejüket lekentem olajjal, megszórtam reszelt sajttal...

..és 210 fokon sütöttem kb. 5 percet, majd további 180 fokon kb 15 percet...

Tök jól megnőttek és annyira finom :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza