Csavart sós kifli

 

Csavart sós kifli

Glutén-és laktózmentesen

Ma megint egy újabb kifli variációt készítettem :) Ezt a lisztkombinációt még sosem használtam, de mivel én mindig kísérletezem, ezért hát most ebből a receptből is egy blogbejegyzés lett :)

Hozzávalók:

- 100 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 100 gr Schär mix B liszt
- 3 (közepesen púpos) ek tápióka keményítő
- 60 gr Mester Házikenyérliszt
- 200 ml laktózmentes natúr joghurt (langyosítva)
- 100 ml langyos víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 3 ek olaj

A joghurt, a víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 300 ml langyos víz+ joghurt keverékét majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Mikor már egynemű volt a tészta, az olajat is hozzáadtam, ezután kb. 5-6 percig dagasztottam.

Figyelem!!!
Ez egy nagyon lágy tészta! Nem egyszerű dolgozni vele de higgyétek el, megéri! Nem kell megijedni a lágy állagtól, nem kell plusz lisztet adni hozzá, pont annyi kell mindenből amennyit fent írtam! :)

Dagsztás után a tésztából olajos kézzel gombócokat formáztam, amiket egy szintén olajozott szilkon lapon erra-arra pofozgattam..

..majd egy szilikonos nyújtófával háromszög alakra, kb.2-3 mm vékonyra nyújtottam..

... a szélesebbik végétől feltekertem és kifli alakra formáztam..

Itt már nyakig olajos voltam :) minden egyes nyújtás előtt olajoztam a szilikon lapot, csak így lehet formázni a tésztát. A felcsavart kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam és meleg helyen (nem huzatban) konyharuhával letakarva kb. 35 percet kelesztettem...
Kelesztés után tetejüket olajjal lekentem, nagyszemű sóval megszórtam..

..200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem. (minden sütő máshogy süt, így ez az idő sütőfüggő)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza