Császárzsemle

 

Császárzsemle

Egy újabb péksüti variáció készült ma a konyhámban!

Mostanában mindig kiflit készítettem, ma úgy döntöttem inkább zsemléket formázok, azt viszont császárzsemle alakban.

Hozzávalók:

- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 150 gr Schär Mix B liszt
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 10 gr tápióka keményítő
- 10 gr burgonyapehely
- 315 ml langyos víz
- 3 ek olaj

A tészta hozzávalóit az olaj kivételével egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam majd hozzáadtam az olajat is és tovább dagasztottam. Akkor jó a tészta, amikor már szépen elválik az edény oldalától. Dagasztás után olajos kézzel gombócokat csíptem a tésztából, amiket rúd alakúra formáztam és kettőt-kettőt összefontam, a fonat végeit pedig összefogtam majd 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem, ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..

Tetejüket olajjal lekentem, megszórtam mákkal, vegyes magkeverékkel és szezámmaggal..

210 fokos sütőben 5-6 percig sütöttem, majd visszavettem a hőmérsékletet 180 fokra és így sütöttem tovább a császárzsemléket kb. 20 percig. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Íme a végeredmény:

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza