Császárzsemle Mester lisztekből

 

Császárzsemle Mester lisztekből

Egyszerű, pihe-puha zsemle

Hozzávalók:

- 250 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 50 gr Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 4 gr porélesztő vagy 25 gr friss
- 1 kk cukor
- 1kk só

- 270 ml víz
- 1 ek olaj

A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, a tésztából enyhén olajos kézzel gombócokat formáztam és a sütőpapírra raktam..

Császárzsemle formázót használtam, azzal alakítottam ilyen szépre a zsemlék tetejét :)

(persze ha valakinek nincs ilyen, akkor sima zsemleformára is hagyhatja, nem kötelező emiatt ilyet vásárolni)

meleg helyen 40 percet kelesztettem...

Tetejüket olajjal kentem le..

Majd 180 fokos sütőben megsütöttem. Hideg sütőbe tettem, nem előmelegítettbe!!!

15 perc után már ilyen szépek voltak :)

Rengeteg zsemle receptem van már a blogon, de a Mester lisztesek közül talán ez az egyik legjobban eltalált variáció! :)

Sütési időt direkt nem írok, mert minden sütő máshogy süt! Figyelni kell a zsemléket, nagyjából fél óra alatt elkészülnek. Az utolsó pár percben grill funkcióra kapcsoltam, hogy szép színük legyen! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza