Császárzsemle 3.

 

Császárzsemle 3.

Mester házi kenyérlisztből!

Újabb császárzsemle készült nálam :) Egy másik formát próbáltam most ki, ezt is a Cookori webshopnak köszönhetem. A forma itt megvásárolható.

 

Hozzávalók:

- 250 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 300 ml hideg víz
- 3 gr porélesztő 
- 1 kk só
- csipet cukor
- 10 gr burgonyapehely (itt kapható: Mester Család)
- 15 gr tápióka keményítő (itt kapható: Mester Család)
- 3 ek kókuszolaj 

A lisztet, sót, cukrot, tápiókát és a burgonyapelyhet egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és újból összekevertem. Beleöntöttem a 300 ml hideg vizet  (igen, hideget!!) majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül a 3 evőkanál olajat is hozzáadtam és tovább dagasztottam, még kb. 4-5 percig. A dagasztás végére szép fényes, krémes állagú, egynemű, csomómentes tésztát kaptam. Egy kis tálba olajat öntöttem, belenyúltam és olajos kézzel kisebb adagokat vettem ki a tésztából amit szintén olajos kézzel gomócokká formáztam és sütőpapíros tepsibe raktam...

A császárzsemele formázót rizslisztbe mártottam...

..és a zsemle tetejére nyomtam...

50 fokos sütőben kelesztettem a zsemléket kb. 25-30 percig...

..tetejüket lekentem olajjal, megszórtam kevés rizsliszttel (elhagyható)...

A sütő hőfokát 200-ra állítottam, így sütöttem a zsemléket kb.5 percig, majd visszavettem a hőfokot 180-ra és tvábbi 25 perc alatt készres sütöttem a zsemléimet. Az utolsó egy percben bekapcsoltam a grill funkciót, hogy szép színük legyen :)

Szerintem tök jók lettek :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza