Croissant

 

Croissant

..kacsazsírral glutén, tej és tojásmentesen!

Annyira nagyon tuti kiflit sütöttem :) Ez a kacsazsír csodákra képes, én mondom! :) 

Receptjeim megtalálhatók a facebookon is! facebook.com/glutenmentes.ovezet

 

 

 

Hozzávalók 8 db croissanthoz:

- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészség Market)
- 1 csapott ek cukor
- 1 púpos tk só
- 1 csomag Dr.Oetker porélesztő
- 250 ml Joya mandulás rizstej
- 1 ek kacsazsír

Kenéshez:

- 1 tk kacsazsír
- 1 ek Joya mandulás rizstej

Szóráshoz:

- szezámmag
- egész kömény

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt, beleöntöttem a langyos mandulatejet és kézi robotgéppel elkezdtem dagasztani a tésztát. Miután összeált, hozzáadtam ez egy evőkanál kacsazsírt és tovább dagasztottam. Nagyon szép fényes, lágy tésztát kaptam. Az edény letakrtam és meleg helyen 45 percet kelesztettem. Kelesztés után egy szilikon nyújtólapot kacsazsírral megkentem, így gyúrtam át a tésztát kézzel, majd gombóccá formáztam..

 

..kb. 4-5 mm vékonyra, kör alakúra nyújtottam..

..derelyevágóval 8 részre osztottam..

..majd a szélesebbik felétől elkezdtem felcsavarni a tésztát..

..és a kifliket sütőpapíros tepsibe rakosgattam..

Meleg helyen további 20 percet kelesztettem...

Tetejüket lekentem a langyos tej+kacsazsír keverékével és megszórtam magokkal...

A sütőt 200 fokra állítottam, betettem a kifilket a sütőbe és így sütöttem őket kb. 6 percig. Itt visszavettem a sütő hőfokát 180-ra és 30 perc alatt készre sütöttem a croissanokat! 

Fincsi, illatos :)

Belül ilyen szép lyukacsos a tészta :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

 

vissza