Buci vagy minibagett

 

Buci vagy minibagett

Megmaradt pizzatésztából készült ez a mini bagett.

..egyszerű kenyértésztából

Egyszerű kenyértésztából azért, mert eredetileg pizzát készítettem, aminek a tésztájából maradt egy kevés, így azt használtam fel a bucik készítéséhez. A pizzatészta itt megtalálható a blogomban, de leírom még egyszer...

- 125 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 125 gr Schär Mix B liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 240 ml langyos víz

A maradék pizza tésztából gombócokat formáltam, amiket olajos kézzel nagyjából háromszög alakúra lapítottam, majd a szélesebbik oldalától feltekertem, majd egy helyes kis buci formár alakítottam. 180 fokos sütőben sütöttem meg, de előtte tetejüket olajjal lekentem..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza