Barna zsemle Mester házi kenyérliszttel

 

Barna zsemle Mester házi kenyérliszttel

Új recept!

Hozzávalók:

- 230 gr Schär Brot Mix Dunkel liszt
- 70 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 3 gr Dr.Oetker porélesztő

- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 315 ml hideg víz
- 2 ek kókuszolaj vagy sima olaj

A kétféle lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélsztőt és újból összekevertem, majd ráöntöttem a vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadtam a két evőkanál olajat is és tovább dagasztottam, kb. 3-4 percig. Olajos kézzel gombócokat formáztam a tésztából, ezeket sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket éles késsel bevágtam és 50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..

Lekentem olajjal, tetejét megszórtam kevés barna rizsliszttel..

A sütő hőfokát 210-re állíttottam és így sütöttem a zsemléket kb.6-8 percig. Visszatettem a hőfokot 180-ra és további 18-20 percet sütöttem még.

Miután kihűlt, felvágtam..

Nagyon szép, könnyű és lyukacsos tésztája van :)

A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza