Barna császárzsemle

 

Barna császárzsemle

Újabb zsemlevariáció..

Hozzávalók:

- 260 gr Schär Brot Mix Dunkel liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 70 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 1 csomag Dr.Oetker porélesztő

- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 350 ml hideg víz
- 2 ek kókuszolaj vagy sima olaj

A kétféle lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélsztőt és újból összekevertem, majd ráöntöttem a vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadtam a két evőkanál olajat is és tovább dagasztottam, kb. 3-4 percig. Olajos kézzel gombócokat formáztam a tésztából, ezeket sütőpapíros tepsibe tettem, a császárzsemle fotmázót rizslisztbe mártottam...

és a zsemlék tetejére nyomtam. ..

50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..

Tetejüket lekentem olajjal, a sütő hőfokát 210-re állíttottam és így sütöttem a zsemléket kb.6-8 percig. Visszatettem a hőfokot 180-ra és további 18-20 percet sütöttem még.

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagkat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza