Aszalt paradicsomos zsemle Mester KenyérMix lisztből

 

Aszalt paradicsomos zsemle Mester KenyérMix lisztből

Nagyon finom, puha tésztájú császárzsemle

Az alap zsemletésztát is fel lehet dobni plusz ízzel! Most épp aszalt paradicsommal készítettem és igen finom lett! 

Hozzávalók:

- 300 g Mester KenyérMix liszt
- 4 g porélesztő 
- 1 kk cukor
- 1 tk só

- 300 ml víz
- 30 g apróra vágott szárított paradicsom

- kb. 2 ek olaj

Tetejére olaj a kenéshez.

A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a sót, cukrot is és a darabokra vágott aszalt paradicsomot, majd megint összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. 

Olajos kézzel néhányszor átgyúrtam a tésztát majd négy részre osztottam, zsemléket formáztam és a zsemléket sütőpapíros tepsibe tettem, császárzsemle formázóval formáztam.

50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, majd tetejét lekentem olajjal.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem. Miután kihűlt, felvágtam. Annyira puha, illatos és lyukacsos! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza