Rusztikus kenyér Mester KenyérMix lisztből gluténmentesen

 

Rusztikus kenyér Mester KenyérMix lisztből gluténmentesen

VIDEÓRECEPT!

Nagyon-nagyon sok levelet kapok azoktól akik követik a blogomat, illetve akik jelen vannak különböző gluténmentes témájú csoportokban azzal kapcsolatban, hogy kell kenyeret sütni. Mivel talán ez az egyik legnehezebb folyamat a gluténmentes diétát folytatók körében,  ezért úgy gondoltam ideje egy olyan videót készítenem, amiben szemléltetni tudom (nem csak fázisfotókkal) a gluténmentes kenyérkészítés folyamatát. Nézzétek meg az alábbi videót és írjátok meg nektek hogy sikerült az otthon készített kenyeretek! ☺️

Hozzávalók:

- 300 g Mester KenyérMix liszt (itt kapható)
- 4 g Dr. Oetker porélesztő
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 2 ek burgonyapehely
- 1 ek vegyes magkeverék

- 350 ml langyos víz
- 2 ek kókuszolaj

(a szárazanyag összesen 345 gramm volt)

Mielőtt nekiláttok, nézzétek meg ezt a videót, biztos vagyok benne hogy segítségetekre lesz! ☺️

A kiindulópont és az alapanyagok. Megkönnyítjük a helyzetünket és a munkánkat ha előkészítünk mindent, amit az adott receptnél használni fogunk!

A lisztet, cukrot, sót, burgonyapelyhet, magkeveréket és az útifűvet, élesztőt egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem 350 ml langyos vizet és kézi robotgéppel elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáöntöttem a kókuszolajat is és tovább dagasztottam. Olajos kézzel cipót formáztam a tésztából, amit sütőpapíros tepsibe tettem, tetejét vékony pengéjű, olajos késsel bevágtam és 50 fokos sütőben kb. 40 percet kelesztettem...

(formázhattok belőle gömbölyű vagy hosszúkás kenyeret is, esetleg zsemlét vagy bagettet)

A megkelt kenyér tetejét olajjal kentem le és 200 fokos sütőben (alsó-felső sütéssel) 10 percet sütöttem, majd 180 fokra visszavettem a hőmérsékletet és így sütöttem tovább a kenyeret még 35-40 percig. 
(a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Csodás! ♥️ Kívül ropog a héja, belül puha, hófehér és illatos! 

Felvágva, szeletelve a videóban láthatjátok! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza