Pihe-puha gluténmentes kenyér

 

Pihe-puha gluténmentes kenyér

A kedvenc zsemletésztámból!

Ezt a mai kenyeret egy korábban készített zsemle receptem alapján sütöttem. Ez a recept itt található. Most nem gombócoztam, hanem kenyér formára alakítottam a tésztát, úgy sütöttem.

Hozzávalók:

- 150 gr Schär Mix B liszt
- 150 gr Beiker liszt
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 300 ml víz
- 3 ek kókuzsolaj

A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, majd olajos kézzel egy nagy gombóccá formáztam. Egy 23x13-as kerámia tálat kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel, beletettem a tésztát, tetejét bevagdostam, majd megszórtam kevés rizsliszttel.

50 fokos sütőben kb 35 percet kelesztettem, ez idő alatt ilyen szépen megnőtt a kenyér..

Tetejét olvasztott vajjal kentem le majd 200 fokos sütőben 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza