Nutri-free mini cipó

 

Nutri-free mini cipó

Xantanoval

Igazi ropogós héjú, hamisítatlan gluténmentes cipót sütöttem Nutri-free lisztből. A következőképpen készítettem..

 

 

 

Hozzávalók:

- 250 gr Nutri-free Mix per Pane kenyérliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 5 gr Nutri-free Mix Xantano
- 200 ml langyos víz 
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3 ek kókuszolaj + egy kevés a formázáshoz és a kenéshez

A lisztet, a xantanot és a porélesztőt egy tálba mértem és az egészet egy kanállal összekevertem. Hozzáadtam a sót, cukrot, majd megint összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és kézi dagasztóval elkezdtem összeállítani a tésztát. Amikor már egynemű volt, hozzáadtam a kókuszolajat is és tovább dagasztottam, kb. úgy 4-5 percig. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztát olajos kézzel vettem ki a tálból és addig gömbölygettem a szintén olajos tenyeremben, amíg szép sima állagú nem lett, majd a sütőpapíros tepsibe tettem..

Olajozott pengéjű késsel néhány helyen bevágtam..

A tésztát 50 fokos sütőben (zárt sütőajtó mellett) 40 percet kelesztettem. Ezt meg lehet tenni a konyhapulton is, csak arra kell figyelni hogy a tészta semmiképp se legyen huzatban!!

A kelesztési idő letelte után ilyen szépen megnőtt és szétnyílt a kenyérkém. Kivettem a tepsit és a sütőajtóra tettem, a hőfokot 200-ra állítottam, a kenyér tetejét lekentem kókuszolajjal..

..és 200 fokos sütőben 10 percet, majd további 180 fokon 30 percet sütöttem...

Miután kihűlt, szeleteltem...

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza