
Őrölt köménnyel
Hozzávalók:
- 230 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 10 gr tápióka keményítő
- 10 gr burgonyapehely
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 5 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk őrölt kömény
- 250 ml langyos víz
- 2 ek kókuszolaj
A lisztet, tápiókát, burgonyapelyhet és az őrölt köményt, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt, beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadtam a kókuszolajat is és tovább dagasztottam, kb. 3-4 percig. Egy 23x8 centis kenyérsütő formát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel. A tésztát olajos kézzel cipó alakúra formáztam és a formába tettem...
Tetejét olajjal lekentem...
200 fokos sütőben kb. 5-6 percet, majd 180 fokon további 35 percet sütöttem.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika