Mester kenyér 3.

 

Mester kenyér 3.

Újabb gluténmentes finomság Mester Család házikenyér lisztből!

Ma (is) nagyon finom kenyeret sütöttem :) 

Blogomat megtalálod a facebookon is! facebook.com/glutenmentes.ovezet

Hozzávalók:

- 250 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 300 ml hideg víz
- 3 gr porélesztő
- 1 kk só
- csipet cukor
- 10 gr burgonyapehely (itt kapható: Mester Család)
- 10 gr tápióka keményítő (itt kapható: Mester Család)
- 2 ek kókuszolaj 

A lisztet, sót, cukrot, tápiókát és a burgonyapelyhet egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és újból összekevertem. Beleöntötem a 300 ml hideg vizet  (igen, hideget!!) majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül a két evőkanál olajat is hozzáadtam és tovább dagasztottam, még kb. 4-5 percig. A dagasztás végére szép fényes, krémes állagú, egynemű, csomómentes tésztát kaptam. Egy 17 centi hosszú szögletes sütőformát vékonyan kiolajoztam, megszórtam rizsliszttel majd olajos kézzel elegyengettem a masszát benne. 50 fokos sütőben kelesztettem 35 percet (de lehet simán a konyhapulton is, a lényeg hogy takarjuk le és ne legyen huzat a kelesztési idő alatt). Miután jóval duplájára nőtt a kenyérkém, tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütőt 210 fokra állítottam, egyből betettem a kenyeret és így sütöttem kb. 5-6 percig. (mivel minden sütő máshogy süt, ezért lehetséges hogy ez az idő eltér majd) A lényeg, hogy nem szabad végig ilyen magas hőfokon sütni. A fenti idő leteltével 180 fokra állítottam a sütőt és még kb. 20-22 percig sütöttem a kenyeremet...

Íme a végeredmény..

Miután teljesen kihűlt, akkor vágtam csak fel...

Nagyon finom, puha és illatos kenyeret sütöttem :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza