Mester kenyér 2.

 

Mester kenyér 2.

Glutén és tejmentes változat!

Egy korábbi, jól bevált Schar-Mester zsemle receptemből született ez a kenyérke. A következő arányokkal dolgoztam..

Hozzávalók:

- 150 gr Schar Mix B liszt
- 150 gr Mester Házikenyér liszt (itt kapható)
- 1 ek burgonyapehely (itt kapható)
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 320 ml langyos víz
- 3 ek kókuszolaj

A víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 320 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam. Egy szögletes, 20 centi hosszú formát kikenem olajjal és megszórtam rizsiszttel. A tésztából olajos kézzel egy kis cipót formáztam, majd a sütőformába tettem, tetejét éles késsel bevágtam...

.és konyharuhával letakarva meleg helyen a konyhapulton (nem huzatban) kb. 35 percet kelesztettem. (lehet 50 fokos sütőben is keleszteni) Ez idő alatt ilyen szépen megnőtt a kenyerem...

A sütőt 200 fokra állítottam, tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal majd 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza