Mester cipó házi kenyérlisztből

 

Mester cipó házi kenyérlisztből

Almarosttal

Hozzávalók:

- 200 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 10 gr Mester Család almarost (itt megvásárolható: Mester Család)
- 10 gr Mester család burgonyapehely
- 10 gr tápióka keményítő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 gr Dr.oetker porélesztő
- 260 ml víz
- 1 ek kókuszolaj

A lisztet, almarostot, burgonyapelyhet és a tápiókát egy tálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt és egy kanállal összekevertem. Beleszórtam a sót és a cukrot is és azzal is összekevertem. Hozzáöntöttem a csapvizet, nem langyosat, simán csak hideg vizet és kézi robotgéppel dagasztottam a tésztát. Végül hozzáadtam az olajat is és még kb. 3-4 percig dagasztottam. Egy 17 centi átmérőjű jénai formát olajjal kikentem és megszórtam rizsliszttel...

A tésztát olajos kézzel párszor átgyúrtam, gombóccá formáztam és a jénaiba tettem. Olajozott élű késsel bevágtam a tészta tetejét...

...majd 50 fokos sütőben kb. 40 percet kelesztettem. Miután megkelt, tetejét vékonyan lekentem olajjal..

...visszatettem az 50 fokos sütőbe, a sütő hőfokát 200-re állítottam, így sütöttem 5 percig a kenyeret..

5 perc letelte után visszavettem a hőfokot 180-ra és kb. 25 perc alatt készre sütöttem a kenyeret...

Miután kihűlt, felvágtam! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza