Magvas barna kenyér

 

Magvas barna kenyér

A Schär gluténmentes termékei közül viszonylag ritkán lehet találkozni itthon ezzel a barna lisztkeverékkel, amit a mostani kenyeremhez használtam.

A Schär gluténmentes termékei közül viszonylag ritkán lehet talákozni itthon ezzel a barna lisztkeverékkel, amit ma használtam a kenyeremhez. Amikor Ausztriában járunk, mindig bevásárounk belőle, mert nagyon szeretem. Most kevertem más lisztekkel plusz kapott még néhány magot is a tészta, összesen 275 gr szárazanyaggal dolgoztam.

 

Hozzávalók:

- 100 gr Nutri-free MIx per Pane liszt
- 100 gr Schär Mix B liszt
- 40 gr Schär Brot-Mix Dunkel liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 ek tápióka keményítő
- 1 ek lenmag
- 1 ek napraforgómag
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2 tk almaecet (ez lehet citromlé is)
- 265 ml langyos víz
- 2 ek olaj

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem majd robotgéppel alacsony fokozaton elkezdtem összeállítani a tésztát. Miután egynemű lett, hozzáadtam az olajat és magas fokozaton 10 percig dagasztottam. Egy jénait olajjal kikentem, rizsliszttel vékonyan megszórtam majd a tésztát olajos kézzel gombóccá formáltam és a sütőtálba tettem..

50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem..

Tetejét olajjal lekentem és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem.(a sütési ifő mindig sütőfüggő!)

10 perc után már ilyen szép nagy volt a kenyérkém :)

 A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza