Kenyér, zsemle, kifli, bagett Szafi Free házikenyér lisztkeverékből

 

Kenyér, zsemle, kifli, bagett Szafi Free házikenyér lisztkeverékből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes!

Rövidke bejegyzés lesz. Az érdem Szafié, nagyot alkotott ezzel a liszttel! Én egy az egyben a csomagoláson található receptet készítettem, ami írásos és videó formában Szafi oldalán, ITT megtalálható! 

Íme az én kenyerem, lejjebb pedig megtaláható a zsemle és kifli fotója és elkészítési menete is. 

Hozzávalók:

- 300 gr langyos víz
- 40 ml frissen facsart citromlé
- 4 gr só
- 270 gr Szafi Free házikenyér lisztkeverék (itt megvásárolható)

A sütőt 200 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót és a lisztet is. Robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát és kb. 5 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felülteten kézzel átgyúrtam és megformáztam a kenyeret/zsemlét/kiflit/bagettet, amit épp sütni akartam :) A megformázott péksütit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal és 200 fokon 60-65 percig sütöttem. 

..és a zsemlék, mert hogy ebben a formában is elkészítettem :)

Próbáljátok ki ezt a lisztet! Nekem nagyon bejön. Egy szelet kenyérnél többet nem nagyon tudok megenni belőle és 3. nap is ugyan olyan finom puha volt mint frissen! :) 

Kipróbáltam a kiflit is ebből a lisztből :) Az alábbi módon készült...

Felvágva..

A liszetet Itt tudjátok megrendelni!

Mini cipókat/bagetteket is sütöttem belőle :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza