Kenyér Szafi Free lisztekből

 

Kenyér Szafi Free lisztekből

újabb variáció...

Maradt egy kevés hajdinás lisztkeverékem, így a mostanában használt recpet apalján készítettem ezt a kenyeret, csak keverve a világos kenyérlisztet a hajdinással. Nagyon fincsi lett :)

 

 

 

Hozzávalók:

- 200 gr Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék 
(itt megvásárolható)
- 80 gr Szafi Free ropogós kérgű hajdinás lisztkeverék (itt megvásárolható) 
- 4 gr só
- 40 gr almaecet
- 340 gr langyos víz

Az almaecetet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 5 percig állni hagytam, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, kenyeret formáztam belőle amit sütőpapíros tepsibe tettem. Tetejét lekentem kókuszolajjal, 3 helyen bevágtam...

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felős sütéssel 55 percet sütöttem, majd megint átkentem a tetejét kókuszolajjal és további 10-12 percet sütöttem.

Nagyon finom lett :)

A Szafi Free és Fitt termékeket a Diétás termékek webshopban tudjátok megvásárolni az alábbi képre kattintva!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza