Kenyér Mester KenyérMix lisztből

 

Kenyér Mester KenyérMix lisztből

Alaprecept

Hozzávalók:

- 300 gr Mester KenyérMix (itt megvásárolható: Mester Család)
- 3 gr porélesztő 
- 1 kk cukor
- 270 ml víz
- 1 ek olaj

A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát végül hozzáadtam az olajat és kevertem rajta még párat. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából enyhén olajos kézzel egy cipót

Tetejét éles késsel bevágtam..

Majd 50 fokos sütőben kb. 40-45 percet kelesztettem (ezt persze meg lehet tenni a konyhapulton is csak arra kell figyelni hogy a tészta ne legyen huzatban)

Tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 50-ről 180-ra állítottam, és kb. 35-40 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő változhat)

Miután kihűlt, felvágtam :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

vissza