Kenyér Mester házi kenyérlisztből

 

Kenyér Mester házi kenyérlisztből

Igazi házi cipó jellegű!

A napokban nem sikerült valami fényesen néhány kenyérsütésem. Betudtam a fáradtságnak meg a teliholdnak meg még mit tudom én mire nem fogtam csak hogy megnyugodjak :) De a mai végre szuper lett! :)

Hozzávalók:

• 280 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
• 20 gr Mester Család burgonyapehely
(itt megvásárolható: Mester Család)
• 3 gr porélesztő
• 1 tk só
• 1 kk cukor
• 1 ek olaj
• 325 ml hideg!! víz

A lisztet, burgonyapelyhet, sót és cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevrtem. Hozzáadtam a porélesztőt is, beleöntöttem a hideg vizet és robotgép dagasztóspiráljával elkezdtem összeállítani a tésztát végül beleöntöttem az olajat is. Egy 17 centi átmérőjű jénait kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel. A tésztát olajos kézzel kivettem a tálból, gombóccá formáztam, majd a rizslisztes jénaiba tettem, tetejét vékony pengéjű éles késsel keresztben bevágtam és megszórtam kevés rizsliszttel...

50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem. 40 perc után kivettem a sütőből, a hőfokot 200-ra állítottam, a nyitott sütőajtóra tettem a kenyeret, tetejét lekentem kókuszolajjal, megszórtam rizsliszttel és vissza is tettem a sütőbe. 200 fokon 10 percet, majd 190 fokon 30 percet sütöttem.

Miután kihűlt, felvágtam. Azt hiszem jobb lenne neki legalább egy 20-21 centi átmérőjű forma :) Nekem pont akkora jénaim nem volt, így most kicsit gnóm kinézetű, de amúgy pihe puha és habkönnyű kenyeret sütöttem végül :)

Sütéseimhez az alapanyagokat a Mester Csalad biztosítja!

webaruhaz.mestercslad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

 

 

vissza