Igazi ropogós héjú kenyér az új olasz Piaceri Mediterranei kenyérlisztből

 

Igazi ropogós héjú kenyér az új olasz Piaceri Mediterranei kenyérlisztből

Búzás kenyeret meghazudtoló állagú, illatú és ízvilágú kenyeret sütöttem ebből a lisztből!

Számomra is hihetetlen volt, addig amíg meg nem kóstoltam ezt a kenyeret a Herbaházban tartott kóstolón és bemutató napon. Már ott megállapítottam hogy a fehérkenyerek közül ez hasonlít a legjobban mind ízben, mind álagban a régi búzás kenyerekre! Sőt! Ezerszer finomabb! A liszten csomagolásán található egy alaprecept, én azt használtam, csak más arányban...

Hozzávalók:

-300 g Piaceri Mediterranei kenyérliszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
- 300 g langyos víz
- 5 g porélesztő
- 30 g olaj (én olvasztott Ligát tettem bele)
- 5 g só
- csipet cukor (elhagyható)

Tetejére kenéshez olvasztot Liga margarin

A fenti mennyiséghez ezt a formát használtam, lemértem hogy másnak is segítség legyen!

Mivel én porélsztőt használtam (a zacsin található recept frisset ír) így nem futattam, csak kimértem egy tálba, hozzáadtam a lisztet, sót, cukrot, vizet, olvasztott margarint és az egészet kézi robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam. A sütőforma belsejét lefújtam olajjal (egészen pontosan formaleválasztó spray-nek hívják), a tésztát olajos kanállal a formába tettem, tetejét kanállal elsimítottam és meleg helyen 40 percet kelesztettem...

Kelesztés után tetejét olvasztott margarinnal kentem le (ez lehet olaj, tej vagy sima víz is)..

..és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. 

Ha nem hiszitek el hogy valóban ropogós a héja, akkor adjatok hangot a telefonotokra, táblagépre, számítógépre és nézzétek meg ezt a videót! ☺️

Nekem eléggé lyukacsos lett, de ezt betudom annak hogy nagyon meleg helyen kelt, így lehet hogy kevesebb idő is elég lett volna neki. Ezt mindenki maga tapasztalja ki! ☺️ Viszont a kenyér ma 3 napos és még mindig puha, ugyan olyan puha mint frissen sütve! Nagyon király!!! ♔

Sütéseimhez az alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza