Gluténmentes vekni

 

Gluténmentes vekni

Kitűnően puha tésztából!

Ennek a kenyérnek a receptje nagyban hasonlít a korábban készítettcsászárzsemlémhez, csak most nagyobb adagot készítettem, írom hogyan...

Hozzávalók:

- 200 gr Nutri-free Mix per Pane
- 150 gr Schär Mix B liszt
- 50 gr Beiker liszt
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek tápióka keményítő
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 200 ml laktózmentes tej (langyos)
- 230-240 ml víz (langyos)
- 4 ek olaj + kevés a kenéshez

Csak vízzel, tej nélkül is kiválóan működik ez a recept.

A szárazanyagokat a dagasztógép táljába mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos tej+ víz keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Miután összeállt, hozzáadtam a 4 ek olajat is, majd tovább dagasztottam úgy 5-6 percig. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tettem majd olajos kézzel a tésztából egy nagyobb cipót, veknit formáztam. Tetejét éles késsel bevágtam...

..és 50 fokos sütőben kb. 35-40 percet kelesztettem...

Tetejét lekentem olajjal és 200 fokos sütőben 10 percet, majd 180 fokon további 25 percet sütöttem. De mivel minden sütő máshogy süt, így ez az idő sütőfüggő!

Íme a kenyérkém :)

Felvágva :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza