Félbarna kenyér

 

Félbarna kenyér

Rólam már tudhatjátok, hogy mindig variálok a lisztekkel, szinte sosem sütöm kétszer ugyanazt a kenyeret!

Rólam már tudhatjátok, hogy mindig variálok a lisztekkel, szinte sosem sütöm kétszer ugyanazt a kenyeret! :) Így volt ez most is.. Félbarna kenyeret készítettem az alábbi hozzávalókkal...

- 70 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 50 gr Schär Mix B liszt
- 25 gr Schär Brot-Mix Dungel liszt
- 10 gr tápióka keményítő
- 10 gr lenmagpehely
- 10 gr burgonyapehely
- 200 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 2 ek olaj

Az olaj kivételével a hozzávalókat egy tálba mértem, dagasztógéppel összeállítottam, majd hozzáadtam az olajat is és így dagasztottam még a tésztát kb. 5 percig. Ezután egy kerámia formát olajjal kikentem, rizsliszttel megszórtam és olajos kanállal a tésztát a formába kanalaztam. Tetejét szintén olajos kanállal elsimítottam, éles késsel bevágtam..

50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem, ez idő alatt ilyen szépen megnőtt a kenyerem..

Sütés előtt a tetejét olajjal lekentem majd 200 fokos sütőben 5 percig sütöttem, ezután visszavettem a hőfokot 180-ra és így sütöttem tovább a kenyeremet még 20 percig.

Íme a végeredmény:

Nagyon finom puha, illatos lett. Miután kihűlt, szeleteltem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza