Félbarna formakenyér vegyes lisztekből

 

Félbarna formakenyér vegyes lisztekből

Gluténmentesen

Beleszerettem ebbe a kenyérbe! :) Újabb blogbejegyzést kellett róla írnom, mert ez megint egy másik összetétel mint az eddigi hatszázhuszonkilenc féle kenyeremé :))

Hozzávalók:

- 100 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 100 gr Schär Mix B liszt
- 50 gr Schär Brot-Mix Dunkel liszt
- 27 gr Beiker liszt
- 20 gr tápióka keményítő
- 1 tk útifűmaghéj
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 100 ml laktózmentes joghurt
- 200 ml víz
- 2 ek kókuszolaj

A liszteket, a tápiókát, az útifüvet, cukrot, sót és élesztőt a dagasztógép táljába mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos víz+joghurt keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Én még egy evőkanál joghurtot tettem bele, de kinek hogy tetszik a tészta állaga, ez egyénileg alakítható. Miután összeállt a tészta, hozzáöntöttem a 2 ek kókuszolajat és tovább dagasztottam. Itt már szépen elvált a tészta az edény falától, nagyon jó álaga volt! :) Egy szögletes formát kikentem olajjal és megszórtam rizsliszttel majd a tésztát olajos kézzel kivettem a tálból. Simán lehetett dolgozni vele, ez nem folyós tészta, akár forma nélkül is lehet sütni, de én most abban szerettem volna :)

Tehát formába tettem, tetejét olajos kezemmel elsimítottam...

... és 50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem..

Tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal és 200 fokos sütőben 6-8 percig majd 180 fokon további 30 percet sütöttem. De mivel minden sütő máshogy süt, így a sütési idő változhat!

De felvágva...annál inkább! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza