Élesztőmentes kenyér Mester házi kenyérlisztből

 

Élesztőmentes kenyér Mester házi kenyérlisztből

Az első igazi!!!

Hozzávalók:

- 300 gr Mester házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 csapott ek almarost (itt megvásárolható: Mester Család)
- 320 ml normál csapvíz, nem meleg, nem langyos
- 2 ek olaj

Tetejére kenéshez kevés olaj

A lisztet, sót, cukrot és az almarostot egy tálba mértem. A csapvizet kimértem és a többi alapanyaghoz öntöttem, majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát, végül hozzáadtam az olajat és még 1-2 percig dagasztottam. A 20 centi ármérőjű vaslábasomat kibéleltem sütőpapírral, a kilógó részeket ollvóval levágtam. A tésztát olajos kézzel vettem ki a tálból és tenyeremben gombóccá formáztam, majd a sütőpapíros edénybe tettem...

Rátettem a fedőt és 50 fokos sütőben 15-20 percet hagytam "kelni" a tésztát. Ez idő alatt ilyen szép nagyra nőtt...

Tetejét vékonyan lekentem olajjal és keresztben bevágtam késsel..

A sütőt 210 fokra állítottam, az edényre tettem a fedőt és így tettem a sütőbe a kenyeremet. Így sütöttem 30 percet, ekkor óvatosan kihúztam, levettem a fedőt róla. (ilyen szép volt már ekkor)

Gyorsan visszacsuktam a sütőajtót majd 10 perc leteltével újra megnéztem a kenyeremet. Akkor már ilyen volt :)

(egyébként nem kell nyitogarni a sütőajtót, én csak a fotó kedvéért tettem ezt meg pár másodpercre) További 20-25 percet sütöttem mág a kenyeremet, de ez az idő sütőnként eltérő lehet.

Íme a végeredmény! :)

I M Á D O M!

Pár perc elteltével sütőpapírral együtt vettem ki a formából..

..majd miután kihűlt, szeleteltem..

van egy kis "félbarna" beütése az almarost miatt! Nagyon-nagyon szeretem, mert tök jó állagot, ízt és színt ad a kenyérnek! 

A következő sütés ilyen lett :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza