Cipó, zsemle, bagett, zsúrkenyér, kifli Szafi Free és Szafi Reform ch csökkentett lisztből

 

Cipó, zsemle, bagett, zsúrkenyér, kifli Szafi Free és Szafi Reform ch csökkentett lisztből

Gluténmentes, szójamentes, élesztőmentes!

Újabb verzió! A hajdinás liszt után most a világos liszttel próbálkoztam. A mostani cipóm is kb. kétszer akkorára nőtt mint amekkora volt a tészta összegyúrás után,  szemmel láthatóan emelkedett a sütőben! Így készítettem az említett kenyeret...

(a bejegyzés alján megtaláljátok a zsemle, bagett és kifli, aszalt paradicsomos kenyér, sós-szezámos bagett fotóit is!)

Hozzávalók:

  • 200 gr Szafi Free világos puha kenyérlisztkeverék(itt megvásárolható) vagy Szafi Free expressz lisztkeverék
  •  80 gr Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (itt megvásárolható) 
  • 4 gr só
  • 40 gr almaecet
  • 370 gr langyos víz (akinek gyengébb a sütője, az 340 gramm vizet tegyen hozzá!

Az almaecetet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, cipót formáztam belőle amit sütőpapíros tepsibe tettem. Tetejét lekentem kókuszolajjal és keresztben bevágtam.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felős sütéssel 40 percet sütöttem, majd megint átkentem a tetejét kókuszolajjal és további 8-10 percet sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő, így ez eltérő lehet)

Íme a világos puha kenyérliszt és Reform lisztből készült gyönyörűség! 

Most ez a kedvencem!  

Ha valakinek gyengébb a sütője, illetve azt vette észre hogy nem sül át a kenyeret, akkor próbálja ki ezt a verziót. RECEPT 2 

Íme zsemleformában készítve! Semmit sem változtattam, az fenti (nem a RECEPT 2) recept alapján készítette, a tésztát 5 fele osztottam.

Ilyen lett a bagett...

A formázását itt láthatjátok

...és a kifli, aminél a tésztát 38 centi átmérőjű körré nyújtottam...

Zsúrkenyérként készítve...

Aszalt paradicsommal készítve. Az alap tészta ugyan az, plusz egy marék aprított aszalt paradicsomot tettem bele.

Készítettem már szilikon formában sütve is. Kb. 50 percet volt a sütőben így formában, aztán kivettem, rácsra tettem és további 5-6 percet sütöttem! De itt sem mérvadó az amit írok, mert mindenkinek másképp süt a sütője!!!

A bagett formát a Cookori.com konyhafelszerelési webshopból rendeltem, itt.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza