Cipó és zsemle Szafi Free hajdinás kenyérliszt és Szafi Reform ch csökkentett lisztből

 

Cipó és zsemle Szafi Free hajdinás kenyérliszt és Szafi Reform ch csökkentett lisztből

Gluténmentes, szójamentes, élesztőmentes!

Nagyon sok receptet kipróbáltam már Szafitól, imádom mind a Free, mind a Reform termékcsaládot. Mindegyiket valami másért szeretem, de ez szerintem így van jól! ☺️ Most viszont kérdezés nélkül összeházasítottam a két lisztet, nem ellenkeztek, pedig fel voltam készülve rá! ☺️ Tök jó lett a végeredmény! A cipóm kb. kétszer akkorára nőtt mint amekkora volt a tészta összegyúrás után, szabályosan szemmel láthatóan emelkedett a sütőben! Nagyon szeretem ezt a folyamatot követni!

Így készítettem az említett kenyeret...

(a bejegyzés végén pedig megtaláljátok zsemleként formázva)

Hozzávalók:

  • 200 gr Szafi Free hajdinás házikenyér lisztkeverék(itt megvásárolható)
  •  80 gr Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (itt megvásárolható) 
  • 4 gr só
  • 40 gr almaecet
  • 350 gr langyos víz

Az almaecetet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, cipót formáztam belőle amit sütőpapíros tepsibe tettem.

Tetejét lekentem kókuszolajjal és keresztben bevágtam...

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felős sütéssel 40 percet sütöttem, majd megint átkentem a tetejét kókuszolajjal és további 8-10 percet sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő, így ez eltérő lehet)

Íme a Free és Reform lisztek házasságából született gyermek! ☺️

Zsemleként készítve! A tészta ugyan az, csak a fenti adagból 6 db zsemlét formáztam.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza