Cipó az új Il Pane di Anna kenyér lisztkeverékből

 

Cipó az új Il Pane di Anna kenyér lisztkeverékből

Glutén és tejmentes alaprecept!

Már másodszorra nyílik lehetőségem az Il Pane di Anna liszteket tesztelni. Most a legújabb, nyújtható lisztkeverékkel ismerkedem amit a Gelutén Import Kft.-nek köszönöhetek! Erről lenne szó:

Amit tudni kell erről az új, Olaszországban gyártott lisztkeverékről: Glutén- és tejmentes!! Összetétele: kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, rizsliszt, növényi rostok (burgonya, borsó, rizs, útifűmaghéj, cukor, sűrítőanyagok: E464, liszt hüvelyesekből (borsó), természetes aroma, só, hajdina liszt, kölesliszt, lenmagliszt.

Én első körben a csomagoláson található receptet készítettem el. Ez egy teljesen egyszerű alaprecept, amolyan bolondbiztos :) még csak mérleg sem kell hozzá, mert a liszt csomagolása rendkívül praktikus, 250 gramm. Ja és robotgép sem kell! :)

Így néz ki az alaprecept:

- 250 gr Il Pane di Anna nyújtható kenyérliszt keverék (itt kapható: Egészség Market
- 250 ml langyos, kézmeleg víz
- 1 ek olívaolaj
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő (ez kb. pont egy teáskanál)

Ennyi, nem több. Négy alapanyag, semmi mérleg vagy robotgép :) Nem kell só, még cukor mert mindkettőt tartalmazza a lisztkeverék!

A 250 grammos zacsiból a lisztet egy tálba mértem..

...hozzáadtam az olajat és a poréleszőt....

..beleöntöttem a langyos vizet és egy szilikon spatula segítségével elkezdtem összekeverni a tésztát...

Nagyon gyorsan felvette a folyadékot, először kissé csomósnak látszott a tészta, de többszöri keverés után ez szépen eltűnt. Szép fényes, laza tésztát kaptam végeredményül...

Egy 17 centi átmérőjű jénait vékonyan kiolajoztam, megszórtam kevés rizsliszttel...

...és a tésztát a spatula segítségével a formába kanalaztam....

Tetejét vizes kanállal elsimítottam..

..ezután 50 fokos sütőben kerek 40 percet kelesztettem, ilyen szépen megnőtt :)

Tetejét vékonyan lekentem olívaolajjal...

A kelesztéshez használt 50 fokos sütőt 190-re állítottam, betettem a megkelt kenyeret és így sütöttem 6 percig. Ilyen szép nagy lett :)

Ezután 180-ra állítottam a sütő hőfokát és további 35 percet sütöttem még a kenyeret. (a sütési idő eltérhet, mert minden sütő máshogy süt!)

Vártam, hogy ne legyen forró a jénai, majd kiemeltem a kenyeret a formából és rácsra tettem, hagytam teljesn kihűlni és szeleteltem. Nekem nem lett ropogós a héja, de mondjuk ez cseppet sem érdekel :) Ellenben nagyon finom puha, illatos, apró lyukacsos bélzetű kenyerem lett, aminek nagyon örülök! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

vissza